Braille társasjátékok

A társasjátékot nem csak vakok számára fejlesztettük ki, látók is használhatják, mivel a különböző alakú figurák különböző színűek is. Ez segíti, hogy látók és nem látók együtt játszhassanak.

Magyar fejlesztés - magyar gyártmány!

Sakk

A játékot vakoknak és gyengénlátóknak fejlesztettük ki. A tábla és a figurák fából készülnek. Kétszer tizenhat figurával játszható a közismert játék szabályaival.

A világos és a sötét mezők kitapinthatók.


Ki nevet a végén? és Malom játékok

A társasjátékokat vakoknak és gyengénlátóknak fejlesztettük ki. A táblák és a figurák fából készülnek. A különböző alakú figurák egy-egy facsappal illeszkednek a fatáblába, ami megakadályozza a borulást, az elcsúszást, amikor tapintással azonosítják azokat. A táblán haladni a felületbe mart vonal mentén lehet.

A fából készült dobókockák is nagyobbak egy kicsit a megszokott műanyagnál, valamint a rajtuk lévő számok könnyebben kitapinthatók.

A társasjátékot látók is használhatják, mivel a különböző alakú figurák különböző színűek is. Ez segíti, hogy látók és nem látók együtt játszhassanak. A játékok alkalmasak más sérüléssel rendelkezőknek is (pl. mozgáskorlátozottaknak).